בעולם

מערכת חדשה תזהה אנטישמיות ברשת

מערכת חדשה תזהה אנטישמיות ברשת נורווגיה, 1942 (ויקיפדיה)

מַעֲרֶכֶת חדשה תְזַהֶה אנטישמיות ברֶשֶת

בכל יום: כ-10,000 פוסטים בעלֵי תוכן אנטישמי 

משרד התְפוּצוֹת חָשַׂף בשבוע שעבר מַעֲרֶכֶת חדשה לנִיטוּר מְסָרִים אנטישמיים ברשתות החברתיות. המערכת המְכוּנָה (ACMS (Anti-semitism Cyber Monitoring System פותחה בְּשִיתוּף עם משרד הביטחון.

המערכת מַצִיגָה בכל רגע נתון על גבי מפה אינטרקטיבית את השיח האנטישמי ברשתות החברתיות ומציגה בזמן אמת כמה פוסטים אנטישמים נמצאים 'באוויר', מה מִידַת הוויראליות שלהם, מי מֵפִיץ אותם והיכן נכתבו.

בשָלָב ראשון יִתְבַּצֵע מַעֲקָב אחרי התוכן ברשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר בארבע שפות – אנגלית, ערבית, צרפתית וגרמנית; בהמשך יוּרְחבוּ זִירוֹת הניטור וכן שפות החיפוש. לצד המערכת, מופעל חָמָ"ל שתפקידו לְאַמֵת הַתְרָאוֹת על תוכן אַלִים ולהעביר את המִידע לטיפול הגוֹרְמִים המוּסְמָכִים בארץ ובעולם.

בְּמַהֲלַך החודש האחרון נֶעֱרַך נִיסוּי במערכת. מִידֵי יום נִסְרְקוּ במערכת כ-200 אלף פוסטים חֲשוּדִים והם הועברו לנִיתוּח במערכת הניטור. בחודש זה נוּטְרוּ על ידי המערכת 409 אלף פוסטים אנטישמיים שנכתבו על ידי 30 אלף בני אדם. מידי יום נמצאו כ-10,000 פוסטים בִּמְמוּצע בעלי תוכן אנטישמי.

שלוש הערים שבהן מִתְפַּרְסֵם התוכן האנטישמי הרב ביותר ברשת הן: סנטיאגו, דניפרו ובוקרשט. במדינות המערב, הערים שבהן מתפרסם התוכן האנטישמי הרב ביותר ברשת הן: פריז ולונדון.

ביום שבו הִכְרִיז נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על ההַכָּרָה בירושלים כבִירַת ישראל, גדלה כמות התוכן האנטישמי פִּי תשעה בְּהַשְווָאָה לימים שקָדְמוּ לנְאוּם.

שר התפוצות נפתלי בנט בֵּירַך על הפיתוח. "מהיום נדע מי הוא כל מֵסִית אנטישמי והוא יטופל על ידי גורמי האֲכִיפָה בעולם" אמר השר.

 

בתמונה: גרפיטי ופוסטרים אנטישמיים בנורווגיה תחת השלטון הנאצי, 1941.

בחזית: הפרזיט היהודי תפס אותנו, 9 באפריל;

מימין: פלשתינה קוראת לכל היהודים. אנחנו לא סובלים אותם יותר בנורווגיה.