חברה

האינטרנט ואנחנו

האינטרנט ואנחנו הצילום: ויקיפדיה

האינטרנט ואנחנו

ישראלים בעולם הדיגיטלי

'בֶּזֶק' פִּרסמה לאחרונה את הדוּ"חַ השְנתי השישי על מַצַב האינטרנט בישראל. הדו"ח סָקַר את הרגלי השימוש וההִתְנהגות של הישְׂרְאֵלִים בעִידָן הדיגיטלי. הסֶקֶר כָּלַל לָרִאשונה גם מִדְגָם של ילדים בֵני 12-8.

על פי הדו"ח, בסוף שנת 2019 היה מספר הגולְשים באינטרנט בישראל כ-6.6 מיליון איש. כרבע מהגולשים חָוו מִתְקֶפֶת סייבר.

 

מה עושים הילדים והמבוגרים ברשת?

מהדו"ח מִתְבָּרֵר, כי הגיל המְמוּצָע לקַבָּלַת סמארטפון הוא 10. 55%  מהילדים בני 8 עד 12 מְיַיצְרִים תוֹכֶן ליוטיוב לְפחות פעם בשבוע. 35% מהילדים הֶעֱלוּ לְפחות סִרְטוֹן אחד.

23% מהילדים חולמים להיות כּוֹכַב רשת. אפילו יותר  משַׂחקן או שַׂחקנית כדורגל (15%), או זַמָר או זַמֶרֶת (8%).

כשְליש מבני הנוער בּוֹדְקים 'לייקים' בכל כמה דקות ו-59% מבני הנוער חָשִים אַכְזָבָה מכמות ה'לייקים' שקיבלו.

70% מהנשאלים בסקר אמרו שהם מרגישים חֵלֶק מקְהילה. 36% אמרו שהרשת מְסַיַיעַת להם לקבל תְמיכה רִגְשִית. כ-50% אמרו שהרשת מְשַמֶשֶת להם פלטפורמה לביטוי מֵיטָבִי.

45% מבני הנוער הוֹדוּ שהרשת גורֶמֶת להם להרגיש שהחיים של אחרים יותר מְאוּשָרים. 55% מבני הנוער מרגישים שהם מַחְמִיצִים חֲוָויוֹת מְהַנוֹת שאחרים חוֹוִים. 60% מבני הנוער הודו שהם מַעֲלִים תְמונות וְרודות יותר מהמְצִיאוּת.

 

ההורים מוּדְאָגִים

מהסקר עולה כי ההורים אינם סְבוּרים שהרשת בְּטוּחָה עבור ילדיהם. הם חושְשִים מהַטְרָדוֹת מִינִיוֹת, בִּייוּש (שיימינג), חֵרֶם וַהֲפָצַת מֵידָע שְלִילִי על ילדיהם ברשת. 75% מההורים דִיוְוחוּ כי הם מְחַטְטִים בוואטסאפ של ילדיהם. 37% מההורים מִשתמשים בשֵירוּתֵי נִיטוּר וסינוּן תְכָנִים ברשת.

85% מההורים הִגְבִּילוּ בשנת 2019 את זְמַן הצְפִייָה במַסַכִּים ל-3 שעות ביום, זאת לְעוּמַת 57% בשנת 2018.

 

מַסַכִּים רבים

הסֶקֶר מגלה כי רבים צופים בטלוויזיה בְּמַקְבִּיל לִגְלישה בטלפון הנַיָיד. התופָעָה מִתחזקת ככל שהגיל יורד. 75% מבני הנוער (בני 17-13) ענו שהם גולשים בטלפון הנַיָיד במקביל לצְפייה בטלוויזיה, לְעוּמַת 45% מהבוגרים (בני 55 ומעלה). 

 

בתמונה: איור של רשת האינטרנט (ויקיפדיה)