חדשון לילדים

תעשיית המזון נערכת לסימון מוצרי מזון

הצילום: ויקיפדיה

לרוב אנו בוחרים מוּצר מזון מסוים על פי שיקולים של טעם, מחיר, נוחות השימוש בו או הֲכָנָתוֹ. בשנים האחרונות, עם העלייה במוּדָעוּת הצרכנים לעֵרֶךְ התזוּנָתִי של המזון, משמש הסימון התזונתי כלי נוסף וחשוב בבחירת המזונות.

החל מ-1 בינואר 2020, יִיכָּנְסוּ לתוקף תַקנוֹת סימון המזון המזיק. לפי תַקנוֹת אלה יחויבו יצרני המזון לסמן במדבקה אדומה בחזית האריזה מוצרים המכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן, שהם רכיבים המזיקים לבריאות.