מי יהיה ה'רובינשטיין' הבא?
מי יהיה ה'רובינשטיין' הבא?
התחרות ה-15 לפסנתרנים לִקראת סיום
ב-11 במאי, בקונצרט חגיגי בהיכל התרבות בתל אביב, יַכְרִיזו השופטים על הזוֹכִים בתַחֲרוּת הבֵּין לאומית ה-15 לפסנתרנים על שם ארתור רובינשטיין.
התחרות הבינלאומית לפסנתר ע"ש ארתור רובינשטיין היא אחד מאירועי המוזיקה המְרַתְקִים המתקיימים בישראל. היא אחת מתחרויות הפסנתר הבינלאומיות החשובות ביותר. התחרות הראשונה התקיימה ב- 1974 ומאז היא מתקיימת פעם בשלוש שנים בתל אביב. התחרות פתוחה לפסנתרנים צעירים מצטיינים בני 18 עד 32.
ארתור רובינשטיין, יהודי יליד פולין, מגדולי הפסנתרנים במאה ה-20, היה אוֹהֵד ישראל. כשפנה אליו יעקב ביסטריצקי בשנת 1973 עם הרַעיוֹן לקיים בישראל תחרות בינלאומית לפסנתרנים הנושאת את שמו, הסכים בשמחה. רובינשטיין עצמו זכה להיות נוֹכֵח רק בשתי התחרויות הראשונות: בשנת 1974 ובשנת 1977. הוא נִפְטַר בשנת 1982.
32 המִתְמוֹדְדִים שנבחרו לתחרות ה-15 באים מ-16 מדינות. כשליש מהם מארצות מזרח-אסיה (שבעה מתוכם מסין). יש בהם שלושה ישראלים.
שמונה מתמודדות הן נשים, עשרים וארבעה הם גברים; צעיר המשתתפים הוא קוריאני בן 18 ושתי אמריקניות בנות 30 הן המבוגרות ביותר.
גם הפעם, כמו מאז 1995, עומד בראש חֶבֶר השוֹפְטִים הפסנתרן פרופסור אריה ורדי (שזכה ביום העצמאות השנה בפרס ישראל למוזיקה). לצדו עוד עשרה שופטים בינלאומיים. ההחלטה שלהם מתקבלת ברוב קולות.
הזוכה במקום הראשון יקבל פרס בסך 40 אלף דולר, המקום השני – 20 אלף דולר והשלישי עשרת אלפים דולר.
עֲמוּתַת ארתור רובינשטיין מארגנת לזוכי התחרות גם הַקְלָטוֹת וקונצרטים.
בתמונה: ארתור רובינשטיין מופיע בקונצרטחבאו ב-1962 (ויקיפדיה)