חדשון לילדים

להצלת האבטיח הישראלי

הצילום: ויקיפדיה

בישראל מגדלים מדי שנה 150 אלף טון אבטיחים למאכל. ישראלי אוכל מדי קיץ כ- 20 ק"ג אבטיח בממוצע, אבל המִספָרים הללו נמצאים בירידה מתמדת.

בשנים האחרונות חלה ירידה חדה בַּצְריכָה של האבטיחים.

הסיבה העיקרית לירידה זו היא האיכות הירודה של האבטיח: האבטיח יכול להיראות יפה ואדום אבל הוא חסר טעם. נְגיף (וירוס) אלים תוקף את הגידולים וגורם לירידה באיכות. פרופ' אלי פאליק, חוקר במכון וולקני, מסביר: "הווירוסים גמרו שדות שלמים. לחקלאים לא היה מה לקטוף. ואם קטפו זה לא היה אכיל".

במשרד החקלאות ופיתוח הכפר החליטו לטפל בבעיה ולְמַמֵן תוכנית מחקר להצלת האבטיחים, הנקראת "מֵיזָם אבטיחים מורכבים".