הסימוּנים האדומים מגיעים למדפים
מעכשיו נדע בקלות ובמהירות אם במוצרי המזון שאנחנו אוכלים יש כמויות סוכר, שומן ומלח שחורגות מהסַף שקבע משרד הבריאות.
לפי תַקנוֹת סימון המזון המזיק שנכנסו לתוֹקף, מחויבים יַצְרָנֵי המזון לסמן במַדְבֵּקָה אדומה בחזית האריזה מוּצָרִים המכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ומלח – שהם רכיבים מזיקים לבריאות. היצרנים רַשָאִים לסמן את המוצר במדבקה ירוקה, אם המוצר נחשב בריא ומומלץ לצריכה.
לרוב אנו בוחרים מוּצר מזון מסוים על פי שיקולים של טעם, מחיר, נוֹחוּת השימוש בו או הֲכָנָתוֹ. בשנים האחרונות, עם העלייה במוּדָעוּת הצרכנים לתזונה בריאה, משמש הסימון התזונתי כלי נוסף וחשוב בבחירת המזונות.