מה אנחנו אוכלים
מה אנחנו אוכלים?
תחשבו על זה…
הלִשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה לֶקֶט נתונים בנושאי בריאות ואורַח חיים, מתוך הסֶקֶר החֶבְרָתי 2023.
הינה הנתונים בנושא תְזוּנָה והֶרְגֵלֵי אֲכִילָה:
הֶרְגְלֵי אכילה בקרב בני 20 ומעלה
30% אוכלים לְפָחוֹת 3 מְנוֹת ירקות ביום.
36% אוכלים לפחות 2 מְנוֹת פרי ביום.
23% אוכלים מַאֲכָלים המְכילים דְגָנִים מְלֵאִים לְפָחות פעמיים ביום.
62% אוכלים קִטְנִיוֹת לְפָחוֹת פעמיים בשבוע.
31% אוכלים דגים לפחות פעמיים בשבוע.
31% אוכלים בשר אדום או בָּשָׂר מְעוּבָּד לפחות 3 פעמים בשבוע.
30% אוכלים חָטִיף מלוח לפחות פעמיים בשבוע.
54% אוכלים חטיף מתוק לפחות פעמיים בשבוע.
21% שותים לפחות 3 כוסות מַשְקֶה מְמוּתָק ביום.
4% שותים לפחות 3 כוסות משקה דיאט ביום.
אֵיכוּת התְזוּנָה
83% מִשתמשים בשמן זית כשמן עִיקָרי בתוסֶפֶת למָזון.
56% מִשתמשים בשמן זית כשמן עיקָרי בבישול ובטיגון.
47% בודקים רכיבים או סימון תזונתי שעל אֲריזות מוּצְרי מזון.
סימון אדום על אֲרִיזַת מוּצר מזון משפיע על 44% שלא לקנות את המוצָר.
סימון ירוק על אֲריזת מוּצר מָזון מַשְפִּיעַ על 41% לקנות את המוצר.
19% מושפעים מפרסומות ושִיווּק מוצָרים במדיה ברְכִישַת מזון.
חלה יְרידה בצְריכת מַשְקָאוֹת מְמוּתָקים מאז שנת 2017.