בריאות ורפואה

מה תֹאכְלו?

מה תֹאכְלו? הצילום: אופיס

מה תֹאכְלו?

כמה שפחות נקניקים וממתקים

משרד הבריאות גִיבֵּש הַמְלָצוֹת לתְזוּנָה בריאה למבוגרים ולצעירים. הנה כמה המלצות:

להפחית הפחתה משמעותית בצְרִיכַת מוצרים מן החי. מומלץ לצרוך בשר עופות או הודו פעמיים עד שלוש בשבוע, ולְהַמְעִיט מאוד בצריכת בשר בקר ובשר מעובד — כולל שניצלונים ונקניקים.

מוּמְלָץ לצרוך פעם בשבוע דגים.

מוּמְלָץ לצרוך קִטְנִיוֹת בכל יום, בשִילוּב עם דְגנים.

מומלץ להרבות בצריכת ירקות ופירות: לפחות חמש מנות ירק, ושתיים-שלוש מנות פרי. את הפירות והירקות כדאי לאכול שְלמים ולא בצורת מיצים.

מומלץ לְהַקְפִּיד על צריכת קטניות מדי יום: עדשים, אפונה, שעועית, חומוס, פול ולוביה.

ההמלצה לצריכת שתיים-שלוש מנות חלב מוּחְלֶפֶת בהַנְחָיָה לצרוך כמות כזאת של מוצרי חלב או מוצרי סויה.

מומלץ לצרוך שמן זית בכבישה קרה כמָקוֹר עִיקָרי לשומן גם בבישול קצר וגם בתיבול, לשלב אגוזים, שקדים ומיני גרעינים כמקור לשומנים בריאים, לחֶלְבּוֹנים, לוויטמינים, למינרלים ולסיבים ולהשתמש בתבלינים שתורמים טעם ומְסַיְיעִים בהפחתת צריכת מלח.

יש לְהִימָנַע עד כמה שנִיתָן ממָזוֹן אולטרה־מְעוּבָּד, כגון בשר מעובד, מזון ממותק וחטיפים, ממתיקים מלאכותיים ומשקאות אנרגיה. יש לְהַעֲדִיף מזון ללא או עם מינימום תוסָפות של סוכר, מלח או רטבים עתירי קלוריות. ממתקים, עוגות, משקאות קלים וכדוֹמֶה יש לצרוך במְתִינוּת באֵירוּעִים מיוחדים בִּלְבַד.

פלטת סלט לצד לחם ורוטב (ויקיפדיה)

image_print